Céltávcső szerelés, fegyver belövés

Céltávcső szerelés
Manapság szinte elképzelhetetlen dolog, hogy a golyós vadászfegyvereket optikai célzóeszköz nélkül használjuk, mivel azok nagyban megkönnyítik a kiszemelt vad elejtését.  

Ezen  optikák lehetnek egyrészt valamilyen céltávcsövek, vagy akár piros pont irányzékok, melyek többféle módon – fixen, vagy oldhatóan – is a fegyverre kerülhetnek. Egy valami azonban nagyon fontos, mégpedig, hogy stabilan, szilárdan és feszülés mentesen rögzítsük azokat!

Vállalom a különböző típusú, gyűrűs vagy sínes kivitelű célzó eszköznek fix, illetve oldható módon történő fegyverre szerelését, akár a kereskedelemben kapható előre gyártott kész termékkel, vagy a műhelyben készített szerelékkel. Lehetőség van a különböző igények megvalósítására is, ha az fizikailag megoldható. 

A saját készítésűek alapanyaga kiváló minőségű acél, felületkezelése pedig barnítás. 
A fegyverre való rögzítése csavarokkal, vagy pedig ha szükséges, akkor forrasztással történik.

Fegyver belövés
Nagyon fontos a vadászfegyverek belövése: ha új fegyver akkor azért, de történhet egyéb más okból is. 

A nyílt irányzékkal szerelt új golyós puskát gyárilag (100 m-re) belövik. De szükséges még a belövés valamilyen optikai eszközzel való felszerelés esetén is, illetve a céltávcső javítása, vagy cseréje után. De ezt szintén meg kell tenni akkor is, ha lőszert váltunk, vagy bármilyen más okból meg kellett bontani a szereléket-fegyverünket. Belövést akkor is végezzük el, ha puskánk eldőlt, távcsövét nekiütöttük valaminek, vagy számunkra érthetetlen okból többször is hibáztunk.

A fegyverek belövése lőtéren, mindig a használt kalibernek megfelelő Optimális Belövési Távolságra (+ 4,0 cm / 100m), vagy egyéb igény szerinti távolságra történik. Az általam használt lőtér kialakítása lehetővé teszi, hogy akár nagyobb távolságra is megfelelő pontossággal belőjük a fegyverét, ha azt úgy szeretné használni.