Szerkezet javítás

Nem kellemes, de sajnos akaratunk ellenére előfordul, hogy valamilyen meghibásodás történik fegyverükkel. Ebben az esetben is bizalommal fordulhatnak hozzám!

Az agyazás, a távcsőszerelés és fegyverbelövés mellett a leggyakoribb javítások a következők lehetnek:

- csőcsere: akkor kerülhet rá sor, ha a cső sérül, vagy a csőhuzag megkopott és szórja a lövedéket, rossz a szóráskép. Megfelelő engedélyezést követően lehetőség van arra is, hogy a csövet a korábbival nem megegyező kaliberűvel cserélni le.  

- csősín forrasztása: a csőtől, csövektől részlegesen vagy akár teljesen levált csősín javítás hiányában – vagy nem megfelelő javítással – tönkre teheti a csöve(ke)t. Ezért annak legkisebb jeleit tapasztalva szakemberhez kell fordulni, melyet forrasztással lehet javítani.

- barnítás: még a leggondosabb használat során is megkopnak a felületi bevonatok, melynek során a korróziónak is kevésbé áll ellent az anyag. Meleg és hideg barnítási eljárások használatosak, melyek a fegyver jellegétől, és a barnítani szánt alkatrésztől  függően használhatóak.    

- tengelycsap cseréje: a billenőcsövű fegyvereknél előforduló hiba, hogy a cső (csőpár) nem illeszkedik a zárótesttel. Első sorban a használatból eredő kopás miatt fordul elő. Ezt a problémát a tengelycsap cseréjével lehet javítani.

- ütőszegtörés: a nem megfelelő használat, vagy akár a karbantartás elmulasztása eredményezheti az ütőszeg törését. Az alkatrész legyártásával, cseréjével lehet a hibát javítani.

- rugótörés: a rugó anyaga elfáradhat, vagy a nem megfelelő használat, illetve karbantartás miatt el is törhet. Ennek pótlása az eredetivel megegyező kész rugó cseréjével, illetve annak a műhelyben való legyártásával történhet. Ez utóbbi nem mindig egyszerű, sajnos költségesebb is, de valamikor elkerülhetetlen, és néha pedig csak ez az egyedüli megoldás!

Szerkezetjavítások közül még az alkatrész cseréket kell megemlíteni, amit vagy előre gyártott eredeti, vagy pedig a műhelyben készített elemmel lehet megoldani. Továbbá lehetőség van fegyveréhez tusa tár készítésére, illetve annak beépítésére is.

Ezen kívül vállalom a már meglévő – első sorban az elsütő-, lakat- és biztosítószerkezetek – átalakítását is, természetesen az ésszerűség határain belül, amennyiben az nem megy a biztonság rovására.