Fegyver vésés

Köztudott, hogy a vadászathoz használt eszközök – fegyverek és a kiegészítők – mindig is jelentős értéket képviseltek a tulajdonosaik számára. Nagyon változatos formában és kivitelben készültek. A vadászfegyverek külső megjelenése elsősorban a tulajdonosuk ízlésétől és anyagi lehetőségétől függött. Hosszú időn keresztül hatalmat, rangot és kiváltságot is jelentett. Királyok, fejedelmek és az arisztokrácia különböző tagjai egymással versengve, sőt egymást felülmúlva készíttettek szebbnél szebb puskákat.

A vadászfegyverek díszítésével kapcsolatos nemes hagyomány napjainkban reneszánszát éli. A neves fegyverkészítő manufaktúrák mindegyike kínál már különlegesen díszített vadászfegyver kollekciókat, melyeket szinte kivétel nélkül csak megrendelésre készítenek – tegyük hozzá méregdrágán. A legtöbb esetben ugyanis a nevet és a díszítést kell megfizetni, és nem a fegyver technikai értékét. De az is igaz, hogy a minőségükben nem lehet semmi kifogás.

Tiszában vagyok vele, hogy nagyon sok vadásztársamnak továbbra is csak vágyálom marad a fegyverkatalógusokban látott rengeteg csodálatosan szép puska. De éppen ezért ajánlom magamat, nagyon jó minőségű munkát kínálva, megfizethető áron, alkalmazkodva a hazai vadászok anyagi lehetőségeihez.

Lehetőség van a fegyver fém részeit – elsősorban a zártestet (tokozást), tárlemezt, sátorvasat, illetve az előagy retesztestet megvésni, továbbá a tulajdonos monogramjával vagy éppen vadportréval díszített nemesfémlemezt a tusába beépíteni.

Az alkalmazott technikák:

  • finom vésés
  • mélyvésés
  • bulino